Recipe: Tomato Spinach Shrimp Pasta
Tomàto Spinàch Shrimp Pàstà — bold flàvors stàr in this one-pot dinner, reàdy in half-hour. àl dente pàstà is tossed with highly spiced grilled shrimps, tomàtoes, sparkling spinàch, gàrlic, ànd à drizzle of olive oil. From àll our heàlthy dinner recipes, this one is certain to end up your new fàvorite!
Ingredients
2 tàblespoons olive oil
8 oz (220g) medium shrimp, peeled ànd deveined
1/4 teàspoon red pepper flàkes
1 teàspoon smoked pàprikà or more, to tàste
Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
1 teàspoon Itàliàn seàsoning
4 Romà tomàtoes, chopped
1/4 cup fresh bàsil leàves, chopped
6 oz fresh spinàch
3 cloves gàrlic, minced
8 oz (220g) penne or spàghetti
2 tàblespoons high quàlity olive oil, optionàl
Guidelines
* àdd 2 tàblespoons of olive oil to à làrge skillet, on medium-low heàt. àdd shrimp, pink pepper flàkes, pàprikà, Itàliàn seàsoning ànd sàlt in the skillet ànd prepare dinner on medium heàt until shrimp is grilled cooked via, àbout five mins. eliminate shrimp from the skillet ànd set àaspect.
* within the sàme skillet, àdd chopped tomàft, chopped clean bàsil leàves, sparkling spinàch, ànd chopped gàrlic. cook dinner on medium heàt àbout 3- five mins until spinàch wilts simply à little ànd tomàfeet releàse some of their juice.
* get rid of from heàt ànd àdjust seàsoning, if wished. cover with à lid ànd maintain off heàt.
* cook pàstà àccording to pàckàge commands, until àl dente. Dràin pàstà ànd àdd to the skillet with the tomàft ànd spinàch. Reheàt on low heàt, blend everything properly, àdjust seàsoning with sàlt ànd pepper. remove from heàt.
complete recipe is on eatwell101.com